Exclusiv: Echipa de tenis de masă de la CSM Zalău revine după zece ani în Superligă

Dacă la feminin, Clubul Sportiv Municipal Zalău nu mai contează decât la nivel de copii şi juniori, la masculin, clubul zălăuan va avea, după zece ani, o echipă în Superliga Naţională de tenis de masă, rezervată seniorilor.

Tenismenii de la CSM Zalău, pregătiţi de antrenorul Victor Puie, s-au clasat pe locul trei la finalul turneului de baraj pentru promovarea în Superligă, ratând astfel revenirea în primul eşalon al tenisului românesc, după o pauză de zece ani. Totuşi, echipa zălăuană va putea evolua, în cele din urmă, în Superliga Naţională, profitând de faptul că CSM Buzău, care s-a clasat pe locul doi la turneul de baraj, a anunţat că nu se va înscrie, din diferite motive, în cea mai importantă competiţie la nivel naţional. În aceste condiţii, CSM Zalău, care a trecut în finala mică de CS Romgaz Mediaş, după 5 – 0 la Zalău şi 2 – 5 în deplasare, a primit dreptul de a evolua în Superligă. „Ne bucurăm că vom evolua cu echipa de băieţi, după atâţia ani, în Superligă. Avem o echipă destul de omogenă, cu câţiva jucători cu experienţă şi cred că putem termina pe unul din locurile 5 – 6 (ultimele două locuri care menţi echipa în Superligă, n.r.)”, a declarat antrenorul Victor Puie.

Cealaltă echipă promovată în această vară, în Superligă este CS Electrica Sfântu Gheorghe. Superliga este alcătuită din opt echipe, sistemul de desfăşurare fiind două turnee, unul tur şi unul retur, în care se va juca după sistemul „fiecare cu fiecare”. La finalul acestei faze, primele patru echipe vor evolua între ele, în patru turnee diferite, la fiecare acasă. După acelaşi sistem vor evolua în faza a doua şi echipele clasate pe ultimele patru locuri.

Din echipa zălăuană fac parte: Dan Fărcaş, Labo Alexandru, care şi-a încheiat în această vară studiile în Capitală şi a revenit acasă, Alin Ciupe, Andrei Margin şi Lucian Trif.

Leave a Comment